Teamfoto Moorman Totaal Techniek Lekdetectie
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Almere, hoofdvestiging Lelystad
Zelf opsporen waar zit de waterlekkage in uw huis Redactie, 21 maart 2024
Lekkage plafond opsporen: Wij zijn er om u te helpen - Moorman Totaal Techniek Lekdetectie.
Moorman Totaal Techniek Lekdetectie - snelle, nauwkeurige lekkagedetectie van uw plafond.

Een lek in huis opsporen kan behoorlijk wat stress opleveren, maar het detecteren ervan kan lastig zijn. Hier leest u enkele bruikbare tips en een stappenplan om zelf een lekkage in uw huis te detecteren. Als je de lekkage niet kunt opsporen, geven we u hier wat tips.

Zichtbare tekenen van een waterlekkage in huis opsporen: hoe doet u dat?

Alvorens u aan de slag gaat met het zoeken naar de lekkage, is het van belang om goed te letten op mogelijke signalen van een lekkage. Onderzoek vochtplekken op muren, plafonds of vloeren, observeer schimmelvorming, controleer verkleuringen en ruik aan eventuele ongebruikte geuren. Deze signalen kunnen helpen om het deel van de lekkage te identificeren.

Inspectie van potentiële probleemgebieden: waar te beginnen?

Check het dak op missende dakpannen, beschadigde dakbedekking of slechte afdichting rond schoorstenen. Ga in de badkamer op zoek naar vochtplekken, scheuren in tegels of lekkages in sanitair zoals de douche, bad of wastafel. Speur de leidingen af op zichtbare tekenen van lekkage, zoals druppels, vochtige plekken of verkleurde muren nabij de leidingen.

Houd rekening met rare geuren in de buurt van afvoerbuizen en inspecteer de riolering op aanwijzingen van lekkage. Kijk goed naar radiatoren en leidingen op vochtsporen en luister naar ongewone geluiden. Wellicht heeft u te maken met een lekkage die zo ernstig is dat het op meerdere plaatsen waarneembaar is.

Hoe kan u vochtigheidsmeters gebruiken?

Als u vermoedt dat er een lekkage is maar het niet zichtbaar is, kunt u vochtigheidsmeters gebruiken. Met deze handige apparaten kunt u het vochtgehalte in materialen analyseren. Hoge vochtigheidsniveaus kunnen een indicatie zijn van een lekkage, zelfs indien er nog geen zichtbare tekenen aanwezig zijn.

Stap 4: U kunt een akoestische inspectie uitvoeren

Besteed aandacht aan geluiden van waterstroming in de leidingen. Dit kan duiden op een lekkage, vooral als het geluid ongebruikelijk is. Een stethoscoop kan van dienst zijn bij het vinden van de exacte plek van de lekkage.

Als u de waterlekkage niet kunt achterhalen, wat dan?

Het is verstandig om terughoudend te zijn met eigen onderzoek of sloopwerk als u niet zeker bent van de oorzaak van de lekkage. Onnodige sloop kan de schade vergroten. Schakel Moorman Totaal Techniek Lekdetectie in. Als u na grondig zoeken de lekkage niet kunt vinden, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Met behulp van geavanceerde methoden zoals thermografie en akoestische detectie kunnen lekdetectiespecialisten lekkages zeer nauwkeurig opsporen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1150

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Moorman Totaal Techniek Lekdetectie

Moorman Totaal Techniek Lekdetectie is dé expert in Nederland op het gebied van lekdetectie. Door het gebruik van de modernste technieken sporen wij zonder onnodig hak- en breekwerk al je (vocht) lekkages op. Moorman Totaal Techniek Lekdetectie is in heel Nederland actief.


Wij onderscheiden ons in onze expertise, hanteren een voordelig tarief, hanteren geen verborgen kosten, we zijn in heel Nederland actief, we kunnen snel ter plaatse zijn en we kunnen na het detecteren en rapporteren van de lekkage ook vaak de gevolgschade repareren. Kortom wij nemen al je zorgen uit handen!


In de meeste gevallen worden onze kosten vergoed door je (opstal)verzekering!





Keurmerk ConsuBeter